Fogmegtartó kezelések

Állapotfelmérés

Az első alkalommal jelentkező páciensek fogazati állapotát részletes klinikai és szükség esetén röntgenvizsgálat segítségével diagnosztizáljuk. Megtörténik a száj és a garat garat képleteinek rákszűrése is. 

Megbeszélés és a paciens igényeinek felmérése után kezelési tervet készítünk a beavatkozásokról.

A  visszajáró pácienseinknél hasonlóan részletes vizsgálattal követjük nyomon elvégzett munkánk sikerességét, fogazati állapotuk további változását.

 

Barázdazárás

A rágófelszínen lévő mély barázdákat - "árkokat", melyek legszűkebb részét a paciens nem tudja megtisztítani, azok védelme érdekében folyékony tömőanyaggal fedhetjük. Így megelőzhető azok szuvasodása. Az eljárás  gyerekkorban, de később, akár felnőttkorban is alkalmazható. Ez az eljárás az adott rágófog előtörése után 1 éven belül hozza a legjobb eredményt, mert a frissen áttört fogak fogzománca még "érik", ásványi anyagokat vesz fel a nyálból, keményedik. Ennek a folyamatnak a vége előtt azonban a fogzománc puhább, könnyebben szuvasodik. Különösen fontos a barázdazárás azoknál a gyerekeknél, akiknek szuvas tejfogai vannak, mert ezekről a baktériumok átterjednek a frissen áttört maradó fogakra, azok korai károsodását okozva. A beavatkozás fúrás nélkül, vagy minimális preparálással jár, így fájdalommentes.

 

Fogkő eltávolítás

Az otthoni szájápolást félévente ki kell egészíteni fogkő-eltávolítással. Ezzel megelőzhető a fogíny gyulladása, így a következményesen kialakuló fogágybetegség, foglazulás, fogvesztés. Emellett esztétikai előnye is van, hiszen a sárgás-barnás elszíneződést okozó fogkő eltávolításával fogai visszanyerik eredeti színüket. A professzionális szájhigiéniás kezeléssel a már kialakult fogínysorvadás is karban tartható, a folyamat lassítható, szinte megállítható.

Tömés

A szuvasodások ellátásakor lehetőleg csak a szuvas részt távolítjuk el, egészséges foganyagot maximális megkímélése mellett. A fájdalommentes kezelésben segítségünkre vannak a kiváló minőségű érzéstelenítő anyagok és fúrás során használt modern, renkívül jó vízhűtésű fogászati fúrógép, mely megakadályozza a tisztítás során a foganyag felmelegedését, ami nagyban felelős a kezelés során tapasztalt kellemetlen érzésekért, sőt az utófájdalomért is.

A kialakított üreg töméséhez fényre kötő esztétikus tömőanyagot használunk.

Gyökértömés

A fogfájás sok esetben megszüntethető az adott fog gyökérkezelésével. Ilyenkor a fogkorona és a gyökér csatornarendszeréből eltávolítjuk a gyulladt vagy elhalt idegeket, majd a kitisztított csatornarendszert tömjük. A beavatkozás a közhiedelemmel ellentétben nem szükségszerűen fájdalmas beavatkozás. A preparáláshoz és töméshez a legmodernebb eszközöket, anyagokat használjuk. Az ilyen fogak végleges ellátása a koronai rész helyreállításával végződik. Ehhez legtöbbször nem elegendő egyszerű tömés, hanem koronát vagy betétet kell készíteni. Az így helyreállított fogak még sok évig megtarthatók, sikeres kezeléssel elkerülhetők a nagyobb és költségesebb fogászati beavatkozások.

Szájsebészet

Sebészi beavatkozás nem csak a végleg tönkrement fogmaradványok eltávolításakor, hanem bizonyos esetekben adott fogak megtartása érdekében is végezhető. Emellett egyéb kezelések - pl. fogpótlások, tömések - előkészítő lépése is lehet.

ZOOM fogfehérítés

Ki olvas minket

We have 20 guests and no members online