Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászati beavatkozások egy része kizárólag szépészeti kezelés, azaz az egyébként egészséges fogak szépítését szolgálja. Ilyenek a fogfehérítés, fogékszer, héj felhelyezés.

Fémmentes koronák és betétek készítésekor a fogorvos az adott fogak gyógyításakor különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kezeléssel a lehető legtermészetesebb látszatot keltő fogművek készüljenek.

 

A fogékszerekről általában

Az alkalmazott fogékszereket a fogzománcra speciális rögzítési eljárással helyezzük fel, fúrás és a fogzománc károsítása nélkül. A fogékszer eltávolítása, cseréje után a fogzománc megőrzi épségét.

Igény szerint felhelyezhetőek speciális arany, brill, vagy kristály alapú fogékszerek.

Professzionális fogtisztítás

  

 

Professzionális fogtisztítás intraorális homokfúvó berendezéssel

Most akcióban!

Az intraorális homokfúvó a professzionális fogtisztítás eszköze. A nagy sebességgel áramló szemcse spray eltávolítja a legmakacsabb szennyeződéseket, lepedéket anélkül, hogy megrongálná a fogzománcot. Kiválóan alkalmas a más polírozó eszközök számára nehezen hozzáférhető, eldugott részek tisztítására. Használatával megoldható a más módszerrel nem tisztítható helyek polírozása is: mély barázdák, fogközök, zománcbemélyedések, repedések. Alkalmazása után tükörsima felszínt kapunk.

Használata különösen ajánlott:

  1. barázdazárás előtt

  2. fogkő-eltávolítás után

  3. fogfehérítés előtt.

A Rendelői fogfehérítés ZOOM AP fogfehérítő készülékkel

A ZOOM AP professzionális fogfehérítő technikája biztonságosan

és hatékonyan fehérít

 

 

.


A fogakra helyezett fogfehérítő gélt a ZOOM® készülék speciális kék fényével világítjuk meg, mely mindössze 45 perc alatt elvégzi a fehérítést. A kezelés fájdalommentes és nem károsítja a fogzománcot.


A kezelés menete:

Read more: A Rendelői fogfehérítés ZOOM AP fogfehérítő készülékkel

Egyes fogak egyéni fehérítése

Általában gyökérkezelt fogaknál szükséges. Ilyenkor a fog belsejébe is helyezünk fehérítő zselét, hogy az eljárás hatékonyabb legyen.

Otthoni fogfehérítés egyénre szabott fogsín segítségével

Lépései:


1. professzionális fogtisztítás: fogkő-eltávolítás, polírozás (video)
2. Lenyomatvétel: a fogsín fogtechnikai laborban készül
3. Következő alkalommal az egyéni fogsín és a fehérítő anyag átadása, a paciens betanítása
4. Alkalmazási idő: 2 hét, de igény szerint lehet kevesebb

Otthoni fogfehérítés előre gyártott fehérítő sínnel

Mivel a gyári kialakítás olyan, hogy minden fogívre ráilleszthető, nem szükséges lenyomatvétel. A paciens professzionális fogtisztítás után elviszi a fehérítő készletet a rendelőből. Alkalmazási idő: 1-2 hét. Hatékonysága gyakran nem éri el a másik két módszerét.

Héjak

A héjak kis porcelán lapocskák, amiket a fog külső felszínére helyezünk. A fogak alaki-, kisebb helyzeti hibái, makacs elszíneződései jól korrigálhatók velük  A héjakat minimális csiszolás után, lenyomat alapján készíti a technikus.

A fogászati héjakkal kijavíthatjuk azokat a fogakat, melyek elszíneződtek, leromlottak, csorbák, vagy letöredezettek. Természetes megjelenést biztosítanak, és nem irritálják az ínyt. Nem színeződnek el és az elszíneződött fogakat fehérebbé teszik. Ez az eljárás tulajdonképpen a fogszín módosításnak egy hagyományos megközelítése is.

A fogászati héjak előnyei:

  1. A fogászati héjak alkalmazása természetesen fehér és ragyogó mosolyt biztosít.
  2. Alkalmazásukkal kijavíthatjuk a csorba letöredezett vagy lekopott fogakat is.
  3. Nem színeződnek el.
  4. A felhelyezett héjak színe megválasztható.

 

Szájápolás

Fogainkkal való törődés otthon kezdődik. A napi két-három alkalommal végzett, megfelelő ideig tartó fogmosás-tisztítás nemcsak fogaink egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet, hanem az elkészített fogorvosi munkák hosszú távú sikerességének is elengedhetetlen feltétele. A fogmosást naponta legalább egyszer egészítsük ki fogselyem használatával. Ezzel a fogak közül rengeteg lepedék, ételmaradék távolítható el még egy alapos fogmosás után is. A fogpótlások tisztítása további speciális eszközöket igényel. Ezek használatát megtanítjuk Önnek a fogpótlás átadásakor.

Az otthoni szájápolást félévente ki kell egészíteni fogkő-eltávolítással. Ezzel megelőzhető a fogíny gyulladása, így a következményesen kialakuló fogágybetegség, foglazulás, fogvesztés. Emellett esztétikai előnye is van, hiszen a sárgás-barnás elszíneződést okozó fogkő eltávolításával fogai visszanyerik eredeti színüket. A professzionális szájhigiéniás kezeléssel a már kialakult fogínysorvadás is karban tartható, a folyamat lassítható, szinte megállítható.

 

ZOOM fogfehérítés

Ki olvas minket

We have 12 guests and no members online